هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی خدمات و تجهیزات صنعت گردشگری و هتلداری و صنایع وابسته ایرانهشتمین دوره نمایشگاه بین المللی خدمات و تجهیزات صنعت گردشگری و هتلداری و صنایع وابسته ایران از تاریخ 23 الی 26 بهمن ماه سال جاری (1393) ، در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران ، در فضایی معادل 22000 متر مربع و با حضور دست اندرکاران داخلی و خارجی در این صنعت برگزار میگردد. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت www.ttexhibition.com مراجعه فرمایید . | |||
،طبق آمارها، تا پایان سال جاری میلادی ۴۲ میلیون گردشگر راهی ترکیه خواهند شد. این رقم نسبت به ۱۰ میلیون گردشگری که در سال ۲۰۰۰ به ترکیه رفتند، رشد چشمگیری را نشان میدهد. استانبول هفتمین مقصد گردشگری جهان پایتخت فرهنگی و اقتصادی کشوری است که با موزهها و جاذبههای فریبندهاش گردشگران نقاط مختلف جهان را به سوی خود فرا میخواند.(آنکارا پایتخت سیاسی ترکیه است.) |
آنطور اطلاع یافته ایم این کمپین حتی از سوی اعضای اصلی گروه 5+1نیز رصد شده و کاترین اشتون مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز یکبار در مورد آن سخن گفته است. پیش از معرفی کمپین بزرگ مردمی سفر به ایران با عنوان «ایران را باید دید» که با نام لاتین must see iran# در توییتر راهاندازی شده بود، رسانههای خارجی و تلویزیون سوئیس در بخشهای خبری خود به معرفی این کمپین پرداخته بودند. |
40 درصد درآمد گردشگری جهان تا پایان سال 2014 از کشورهای آسیا و منطقه اقیانوسیه تأمین میشود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا انجمن تجارت گردشگری جهان در گزارشی که اخیرا منتشر کرده آورده است: تا پایان سال 2014 صنعت گردشگری جهان درآمدی یک تریلیون و 180 هزار میلیارد دلاری کسب میکند که 40 درصد آن از سفر به کشورهای آسیا و اقیانوسیه به دست خواهد آمد.
این گزارش در همایش تجارت گردشگری جهانی در سنگاپور منتشر شد که طی آن 76 کشور جهان شرکت داشتند. در این گردهمایی همچنین اعلام شد تعداد گردشگران مناطقی از فیلیپین و اندونزی طی یک سال گذشته 200 و 300 درصد افزایش داشته است.
براساس تحقیقی که در زمینه گردشگری جهانی صورت گرفته، کشور چین تا سال 2016، آمریکا و کشورهای آسیایی چون هند و اندونزی را پشت سر خواهد گذاشت. این کشور آسیایی تا پنج سال آینده رشدی 11 تا 14 درصدی را در حوزه درآمد گردشگری کسب خواهد کرد.
دومین بازار رو به رشد آسیا، صنعت گردشگری هند است. درآمد گردشگری این کشور طی یک دهه گذشته 16 درصد افزایش را تجربه کرده است.
در ردهبندی درآمد گردشگری کشورهای جهان، هند که در سال 2000 رتبه بیستوچهارم را داشت، در سال 2013 به مقام دهم ارتقا پیدا کرده است. پیشبینی میشود این کشور تا پنج سال آینده یک پله در این مسیر بالاتر بیاید.
نایب رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی ایران گفت: کاهش ارزش پول ایران باعث میشود به دلیل ارزان بودن خدمات گردشگری و سلامت، بتوانیم گردشگر بیشتری جذب کنیم.
مجتبی غیابی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ورود قطارهای گردشگری به ایران باعث میشود که مردم جهان کشور ایران را ببینند و با آداب و رسوم کشورمان از نزدیک آشنا شوند. اگر دید ملتها به ایران عوض شود در آینده اثر تحریمها کاهش مییابد.
وی افزود: گردشگری نسبت به سالهای گذشته رشد داشته است اما ادامه این رشد نیاز به بهبود زیرساختها دارد. مسئولان باید توجه کنند که ایران فقط اصفهان و شیراز نیست و اقصی نقاط ایران قابلیت پذیرش گردشگر را دارد.
غیابی اظهار کرد: اکثر هتلها، هتلهای قدیمی است که نیاز به بازسازی دارند اما در حمایت از بخش گردشگری فقط شعار داده میشود و هنوز عملگرایی دیده نشده است.
نایب رییس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق بازرگانی ایران افزود: اگر به بخش گردشگری معافیت مالیاتی تعلق بگیرد و سود بانکی کاهش یابد، سرمایهگذاران وارد این بخش میشوند.
وی گفت: سال گذشته یک و نیم میلیون نفر گردشگر عراقی از مرز مهران وارد ایران شدند اما هتلهای این منطقه در حد تک ستاره هستند که اگر این زیرساختها درست شوند و روادید بین ایران و عراق حذف شودف افراد بیشتری از عراق به ایران میآیند.
رئیس جامعه تورگردانان ایران گفت: تورهای گردشگری ورودی به ایران از کشورهای ژاپن، استرالیا و اروپایی هستند، در این میان بازار جدید گردشگری ایران، چین است.
ابراهیم پورفرج درباره اینکه برخی از کارشناسان گردشگری معتقدند روند ورود گردشگران به کشور موجی است که پس از مدتی فروکش می کند، به خبرنگار مهر گفت: فکر نمی کنم این طور باشد. ما اگر بتوانیم بازارهایمان را تقویت و سرویس های خدماتی که تعهد کرده ایم را اجرا کنیم این بازار برای کشورمان نه تنها باقی می ماند بلکه افزایش نیز خواهد یافت مگر اینکه دوباره اتفاقات سیاسی رخ دهد.
پورفرج ادامه داد: اگر قرار باشد که نرخ خدماتمان را بالا ببریم گردشگران تمایل کمتری به ورود به ایران خواهند داشت. اکنون بازار گردشگری در اختیار ماست و می توانیم از آن برای نگه داشتن روند ورود گردشگر استفاده کنیم. اکنون تا سال 2015 هتل های خوب کشورمان در اختیار گردشگران است. همکاری هتل ها بسیار خوب شده چرا که منافع مشترکی بین هتلداران و تورگردانان وجود دارد. در این زمینه با جامعه هتلداران جلسه ای برگزار کرده و مشکلاتمان را بیان کردیم.
وی با بیان اینکه چه تعداد از تورهای گردشگری به علت نبود فضای اقامتی مناسب لغو شده اند، گفت: آمار دقیقی نداریم منتهی اتفاق مهم این بود که اگر قبلا به دلیل حضور مافیای اتاق ها، هتل مناسبی در اختیار گردشگران قرار نمی گرفت و یا میزان اتاق های خوب ایران بسیار کم بود اما اکنون با حذف دلال ها این فضای اقامتی در اختیار گردشگران قرار گرفته است.
گزارشات سازمان جهانی گردشگری وابسته به سازمان ملل اعلام کرد طی هشت ماه نخست سال جاری میلادی تعداد گردشگران کل کشورهای دنیا 5 درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا براساس آمارگیری اخیر UNWTO تعداد گردشگران بینالمللی تا پایان ماه آگوست امسال به 781 میلیون نفر رسیده که این رقم در مقایسه با همین بازه زمانی در سال 2013 رشدی 5 درصدی را نشان میدهد.
تعداد مسافران سه ماه ژوئن، جولای و آگوست که پرطرفدارترین ماهها برای مسافرتهای خارجی هستند و یکسوم کل سفرهای گردشگران جهان را در برمیگیرند، نسبت به سال گذشته چهار درصد افزایش داشته است.
آمریکای شمالی و آسیای جنوبی با 9 و 8 درصد افزایش تعداد گردشگر در این چند ماه، رتبههای اول و دوم را به خود اختصاص دادهاند. عملکرد اروپای جنوبی، منطقه مدیترانه، شمال اروپا، شمالشرقی آسیا و آمریکای جنوبی هم در جدول پذیرش گردشگران بینالمللی بهتر از سال 2013 بوده است. هر یک از این مناطق در هشت ماه اول امسال، 7 درصد رشد داشتهاند.
به گزارش وبسایت سازمان جهانی گردشگری، طبق این گزارش آفریقا و خاورمیانه با افزایش آماری 3 درصدی، کمترین میزان استقبال را در میان مسافران خارجی داشتهاند.
یکی از مسئولین این نهاد گردشگری گفت، به دست آمدن چنین آماری با وجود شیوع بیماری ابولا و رکود اقتصاد جهانی امری بسیار خوشایند و غیرمنتظره است.
سازمان علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در همان روزهای پس از جنگ جهانی دوم با هدف استقرار صلح و امنیت بینالملل شکل گرفت؛ تفاوت این سازمان با شورای امنیت از آن رو بود که در مقابل کشورهای دائم و موقت شورای امنیت که از دریچه سیاسی و امنیتی به موضوع صلح و جلوگیری از آغاز جنگهای فراگیر مینگریستند، یونسکو این مهم را از زاویه فرهنگ، حقوقبشر و عدالت مورد توجه قرار داد و شکلدهی به زیرساختهای صلح را از جمله مواردی میدانست که میتواند به تشکیل یک صلح فراگیر جهانی بینجامد. ایجاد مراکز یونسکو در کشورهای مختلف جهت دستیابی به اهداف مذکور در همین راستا صورت گرفت و در کنار آن کرسیهای مختلفی نیز با محوریت موضوعات این سازمان بینالمللی در دانشگاهها شکل گرفتند.
در ایران یونسکو 18 کرسی در دانشگاههای مختلف دارد که نمونه آنها کرسیهای صلح، دموکراسی، حقوقبشر و آب است. در همایش بینالمللی گردشگری که به تازگی در مشهد برگزار شد دکتر محمدرضا سعیدآبادی دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران پیشنهاد شکلگیری کرسی گردشگری در ایران را مطرح کرد. در همین رابطه در گفتوگو با این مقام مسوول از وی درباره نقش گردشگری در دستیابی به صلح در عرصه بینالملل و تغییر هنجارهای حاکم بر این عرصه پرسیدیم.
توسعه گردشگری یکی از موضوعاتی است که یونسکو برای دستیابی به اهداف خود از آن بهره میگیرد. به نظر شما گردشگری چگونه میتواند مناسبات حاکم بر جهان را از وجهه سیاسی به وجهه فرهنگی تغییر دهد؟
سازمان یونسکو با هدف صلح و توسعه جهانی تشکیل شد و برای رسیدن به این دو هدف آموزش، فرهنگ، علوم اجتماعی و ارتباطات به عنوان ابزارهای آن مورد توجه قرار گرفت؛ با این استدلال که جوامع و کشورها با آموزش فراگیر و کاهش جهل به سمت صلح حرکت میکنند. از سوی دیگر هر چقدر مبادلات فرهنگی گسترده شده و دریچههای کشورها به وسیله اخلاق، ادبیات، فرهنگ و معماری به روی یکدیگر گشوده شود؛ توسعه بیشتر را به همراه خواهد داشت. از این منظر گردشگری از چند زاویه اهمیت دارد و باید از وجوه مختلف نظیر بسترسازی، ساختار سیاستگذاری مورد توجه بیشتری قرار گیرد. اگر ما اعتقاد داریم زیبایی جهان به تنوع فرهنگی، صداها و تصاویر آن بازمیگردد بخشی از این تنوع به تنوع فرهنگی مربوط میشود و دیده شدن آن با بهرهگیری از گردشگری میسر است. به عنوان مثال ما در ایران به لحاظ زیستی، سنتها، فرهنگ، پوشش، بازی و... طیفی از رنگهای مختلف را داریم که بدون حضور گردشگران خارجی نه تنها امکان دیدن آنها وجود ندارد بلکه مبادلات فرهنگی نیز میسر نخواهد بود. بنابراین ما به توریسم به عنوان حوزهای که بتوانیم در این رنگینکمان جهانی عرصهای برای ظهور و بروز سنتهای خود استفاده کنیم، نیاز داریم.
نکته دوم این است که گردشگری یک موضوع فرعی در اقتصاد نیست؛ در کشور ما به واسطه حضور نفت سایر اشکال اقتصادی به حاشیه رانده شده و مورد غفلت قرار گرفتهاند این در حالی است که این صنعت توانسته است در اقتصاد جهانی بخش مهمی از GDP کشورها را تشکیل دهد و از حالت پرستیژی خارج شود؛ بنابراین ما نیز علاوه بر استفاده از گردشگری برای توسعه فرهنگی، در جهت توسعه اقتصادی متوازن و اشتغالزایی نیز میتوانیم از توریسم و ظرفیتهای آن بهره بگیریم. علاوه بر این عوامل، گردشگری از زوایه دیگری نیز در عرصه جهانی مورد اهمیت قرار دارد. سالهای میانی 2014 تا 2023 از سوی سازمان ملل به عنوان دهه تقارب فرهنگها نامگذاری شده است. در این دهه چنانچه ما بخواهیم همگرایی فرهنگی داشته باشیم، میتوانیم از گردشگری به عنوان یک تسهیلکننده بهره بگیریم. توریسم قادر است آشنایی میان ملتها را ایجاد کرده و زمینه نگریستن به کشورها فارغ از دریچه سیاست را فراهم کند؛ به این ترتیب روزنه فرهنگ، زیباییها، تنوعزیستی، ارزشها و آیینهای مختلف به روی مردم علاوه بر سیاست که کنترل آن در دست معدودی سیاستمدار است، گشوده میشود.
شما در همایش بینالمللی گردشگری در مشهد پیشنهادی مبنی بر تشکیل کرسی گردشگری یونسکو در ایران مطرح کردید، به نظر شما تشکیل این کرسی چقدر در گسترش ادبیات گردشگری و تعاملات علمی جهانی در این حوزه موثر است؟
ما در حال حاضر 18 کرسی دانشگاهی یونسکو در ایران داریم که مواردی نظیر معماری ایرانی، کیفیت در نظام آموزشگاهی، صلح و حقوق بشر را شامل میشود. پیشنهادی که من در همایش بینالمللی گردشگری مشهد داشتم این بود که ایران به واسطه جایگاه تمدنی و جاذبههای طبیعی خود میتواند این کرسی را در ایران داشته باشد. با راهاندازی این کرسی ارتباط بیشتری با آکادمیها و موسسات پژوهشی جهان درباره علم گردشگری ایجاد می شود و محققان ما میتوانند در این حوزه کتاب چاپ کنند و پژوهشهایی را در این زمینه انجام دهند. برگزاری کارگاههای مختلف در زمینه توریسم از دیگر مزایای تشکیل این کرسی است که مباحث علمی در این حوزه را گسترش میدهد. خوشبختانه در آن همایش دکتر ایمانی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی به عنوان مدیر همایش این پیشنهاد را مطرح کرد که این کرسی در دانشگاه علموفرهنگ به عنوان یکی از مراکز علمی که در آن این شاخه از علم مورد توجه است راهاندازی شود؛ بنابراین امیدواریم به زودی کرسی یونسکو در زمینه گردشگری را به کرسیهای دیگر یونسکو در ایران اضافه کنیم.
سیاست سخت و رئالیسم برای سالها و قرنهاست که با وجود نظریات متعدد و هنجاری، نظریه حاکم در عرصه بینالملل است؛ شما تا چه میزان امیدوار هستید دیپلماسی مبتنی بر گردشگری بتواند فضای حاکم بر این عرصه را اندکی تلطیف کند.
قطعا مسائل سیاسی به واسطه وجود و حضور دولت ها به عنوان اصلیترین بازیگران بینالمللی در مسائل مختلف همچنان اهمیت دارند اما در دهههای اخیر و به ویژه با پایان جنگ سرد بازیگران دیگری نیز به این عرصه اضافه شدهاند که نمونه آنها NGOهای فرامرزی و انجمنهای بدون مرز هستند. این بازیگران که وجه دولتی و سیاسی در آنها کمرنگ است توانستهاند دامنه تاثیرگذاری خود را افزایش دهند و در مواردی تغییراتی را حتی در تصمیمات دولتها ایجاد کنند. بنابراین میتوانیم امیدوار باشیم دیپلماسی گردشگری نیز آرام آرام جایگاهی در سطح دیپلماسی سنتی پیدا کند. اگر چه همچنان موضوع سیاست تصمیمگیریهای کشورها را تحتالشعاع قرار میدهد اما ما شاهدیم رئیسجمهور در سازمان ملل قطعنامهای را به نام WAVE (World Against Violence and Extremism)m پیشنهاد داد و قرار است سازمانهای مختلف نیز در راستای آن حرکت کنند. کمیسیون ملی یونسکو نیز قصد دارد از طریق فرهنگ، تبادلات فرهنگی و باز کردن دریچههای فرهنگی به روی ملتها امکانهای دیگری را برای نگریستن کشورها از زاویه آن مدنظر قرار دهد و وجه سخت سیاست را با عنصر نرم فرهنگ از راه توریسم تلطیف کند.
براساس آمار اخیر UNWTO (سازمان جهانی جهانگردی)، تعداد گردشگران بینالمللی تا پایانماه آگوست2014 (امسال) به 781میلیون گردشگر در جهان رسید.براساس گزارش سازمان جهانی جهانگردی این رقم نشان میدهد که در مقایسه همین بازه زمانی بین سالهای 2014 و 2013 گردشگری جهان رشد 5درصدی داشته است.
براساس آماری که سازمان جهانی جهانگردی منتشر کرده همچنین تعداد گردشگران در 3ماه ژوئن، جولای و آگوست که پرطرفدارترین ماههای سال برای گردشگری خارجی شناخته شده و یکسوم از کل سفرهای گردشگران جهان در همین 3ماه انجام میشود، 4درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال 2013افزایش یافته است.
سازمان جهانی جهانگردی همچنین اعلام کرده است که آمریکای شمالی و آسیای جنوبی بهترتیب با 9و 8درصد افزایش تعداد گردشگر در چندماه اخیر رتبههای اول و دوم در گردشگری جهانی را بهخود اختصاص دادهاند. آنطور که سازمان جهانی جهانگردی اطلاع داده است، عملکرد اروپای جنوبی، منطقه مدیترانه، شمال اروپا، شمالشرقی آسیا و آمریکای جنوبی در جدول پذیرش گردشگران بینالمللی بهتر از سال2013 است.
به گزارش سازمان جهانی جهانگردی هر یک از این مناطق در 8ماه نخست سال 2014میلادی با رشد 7درصدی گردشگر جهانی مواجه شدهاند. به گزارش وبسایت سازمان جهانی گردشگری، آفریقا و خاورمیانه نیز که در برخی کشورها با بحرانهای محدود مواجه شدهاند تنها 3درصد رشد گردشگر داشتهاند که به اعلام سازمان جهانی جهانگردی کمترین میزان استقبال برای سفر را در بین گردشگران خارجی داشتند.
یکی از مسئولین سازمان جهانی جهانگردی به وبسایت این سازمان که زیر مجموعه سازمان ملل است اعلام کرد که بهدست آمدن چنین آماری با وجود شیوع بیماری ابولا در آفریقا و رکود اقتصاد جهانی بسیار خوشایند و غیرمنتظره بوده است.